Marie-Rose moet ‘Familie’ verlaten

Actrice Martine Jonckheere, die al meer dan tien jaar het personage Marie-Rose De Putter speelt in ‘Familie’, zal binnenkort niet meer te zien zijn in de VTM-reeks. ‘Het is tijd voor verandering’, laat productiehuis TvBastards weten in een persbericht.

Martine Jonckheere zal nog tot het voorjaar van 2015 op de set staan en haar personage Marie-Rose is nog het hele seizoen te zien in Familie. Hoe haar vertrek in de serie zal worden verwerkt en wat er met haar personage gebeurt, is nog niet duidelijk.

‘De beslissing was zwaar’, zegt algemeen directeur van TvBastards Guy Goedgezelschap. ‘Samen met Martine kijken we terug op een mooie en intense samenwerking van meer dan tien jaar. We zijn haar erg dankbaar omdat ze zo veel jaren lang het beste van zichzelf heeft gegeven. Verandering en evolutie zijn de laatste jaren echter erg belangrijk geworden in het Familie-verhaal. De drijfveer om constant bij te sleutelen, te verbeteren en de verhaallijnen zuurstof te geven, is eigen aan een langlopende reeks. En dat gaat automatisch gepaard met de introductie van nieuwe gezichten, maar ook met afscheid nemen van acteurs’.

‘Uiteraard doet deze beslissing pijn, maar ik aanvaard en respecteer ze’, reageert Marine Jonckheere. ‘Ik kijk nu vooruit naar de toekomst en zal er in eerste instantie alles aan doen om mijn rol zo goed mogelijk te volbrengen. Ik neem de tijd om rustig afscheid te nemen van Marie-Rose, die mij altijd heel dierbaar is geweest. Ten slotte richt ik een speciaal woord van dank tot de trouwe Familie-kijkers die elke dag rond de klok van 20 uur op VTM afstemmen: jullie blijven voor altijd in mijn hart’.