An Buermans, bekend van haar overwinning in het vtm-programma ‘De Designers’, lanceert een eigen wintercollectie 2014 ‘On Her Way’. Wij polsten naar het verhaal achter haar creaties.

‘A bundle of joy’, zo kunt u ‘On Her Way’, de nieuwe wintercollectie van An Buermans perfect omschrijven. Een spel met lijnen en vormen, en vooral met kleuren. De Frida en de Ally skirt grijpen terug naar de jaren ‘50, maar zijn ook weer heel erg eigentijds. Perfect te combineren met de René knitwear top of Transweater die verrassend veel onthult - of met Stella, een one of a kind cropped sweater. Alle collectiestukken zijn ideaal voor een day look, en ‘s avonds combineert u ze met hot shot pumps tijdens die cocktail party.

Waarom heeft u zolang gewacht om een eigen collectie te creëren?

An Buermans: ‘Ik ben altijd bezig gebleven hoor. Niet dat ik speciaal zolang gewacht heb, maar pas nu had ik echt het gevoel van: dit ben ík! Dit is waarvoor ik sta. Na mijn deelname aan ‘De Designers’ heb ik samengewerkt met een kledingketen. De collecties die we toen gemaakt hebben, vond ik zeker ook heel mooi. Maar nu sta ik steviger in mijn schoenen en weet ik echt wat ik wil: deze collectie toont helemaal wie ik ben.’

Wat inspireerde u bij het ontwerpen van de collectie?

‘Ik word verliefd op uitzonderlijke materialen en prints. Daarvoor haal ik inspiratie uit het dagdagelijkse leven en mijn omgeving: witte muren, vallende bladeren, kleurencombinaties die ik tegenkom enzoverder. Ik vind het ook geweldig om oude en nieuwe materialen te combineren.

In deze wintercollectie ben ik dan ook dol op de gebreide truitjes. Ze ogen gekleed, maar zijn tegelijk ook sportief. Ideaal om te dragen op een casual jeans of met een chique rok.

Zo’n nieuwe collectie komt er trouwens niet zomaar. Ik kan wel een half jaar allerlei inspiratiemateriaal en stoffen verzamelen en dan op het laatste moment echt aan het ontwerpen gaan. En nu de wintercollectie klaar is, werk ik al volop aan het zomerseizoen.

Waar kunnen we terecht voor een An Buermans kledingstuk?

‘De collectie zal uiteraard via mijn webshop www.atelierlocal.be te verkrijgen zijn en via de recente Scoop Store in Antwerpen. Een vriend/ontwerper vertelde me over het concept van die nieuwe winkel: designers kunnen er hun eigen plekje huren en zo hun collectie aanbieden. Ik was er meteen voor te vinden! Adres: Kloosterstraat 66, 2000 Antwerpen.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig