D’Onofrio en Verschueren naar correctionele rechtbank?
Luciano D’Onofrio Foto: Belga

De raadkamer van Luik heeft de gewezen sterke man van Standard, Luciano D’Onofrio, doorverwezen naar de correctionele rechtbank wegens mogelijke valsheid in geschrifte en het witwassen van geld. Ook een dertigtal andere personen, onder wie enkele voormalige bestuurders van de Luikse club, makelaars en spelers. Dat staat te lezen in verschillende kranten. Ook ex-Anderlecht-manager Michel Verschueren zou door de transfer van Ivica Mornar betrokken zijn in de zaak en mogelijk mee voor de correctionele rechtbank kunnen verschijnen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Andere bekende verdachten zijn ex-Standard-managers Alphonse Constantin en Reto Stiffler, die allebei aan het roer stonden in het tijdperk van D'Onofrio. Ook ex-spelers als Ivica Dragutinovic, Joseph Enakarhire, Miljenko Mumlek, Sambegou Bangoura en Ivica Mornar De spelers zouden hun riante weddes voor een groot deel via nevenbedrijfjes uitbetaald gekregen hebben.

De meeste betrokkenen hebben besloten om in beroep te gaan tegen de doorverwijzing, het is de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) die zich daar nu over zal buigen. De verdachten riskeren celstraffen tot vijf jaar, al valt het nog af te wachten of ze allemaal voor de rechtbank zullen verschijnen. Het onderzoek werd al in 2003 geopend, maar dreigde te verzanden in een procedureslag. De procedure via de KI kan er opnieuw voor zorgen dat het echte proces nog lang op zich laat wachten.