Volslanke modellen op de catwalk van New York Fashion Week
Foto: www.zanabayne.be
Ondanks het feit dat zelfs in modemiddens al eens wordt gesteld dat niet elke vrouw moet overleven op een blaadje sla per dag, zijn modellen met een vetrolletje op de catwalk nog steeds zeldzaam. Lingeriemerk Chromat en ontwerpster Zara Bayne zorgden in New York voor de uitzondering.

Op de catwalkshow van lingeriemerk Chromat, waarvan de architecturale kooibandages door sterren als Madonna en Nicki Minaj gedragen worden, waren modellen in alle maten en gewichten te zien. 'Wij willen ook de high fashion', zegt model Denise Bidot, die de show mocht openen, aan website elle.com. 'We willen deze stukken dragen en op deze catwalks lopen. Ik denk dat men nu zal afwachten hoe mensen zullen reageren, maar op sociale media kwam er vooral positieve feedback. Iedereen lijkt enthousiast om eens een ander type lichaam te zien'.

Ook accessoireontwerpster Zana Beyne, die haar leren creaties voor onder meer Lady Gaga en Beyoncé maakt, wil meer diversiteit zien op de catwalk. Voor haar debuut op de modeweek van New York koos ze ook bewust voor verschillende types. 'Ik wil alle soorten vrouwen op de catwalk', verklaarde ze. 'Eentje met een platte borst, eentje met volle borsten, eentje met rondingen. Zelfs mijn finalemodel, die moeder is, was belangrijk om dat archetype te tonen. Ik wil een ode brengen aan alle vrouwen'.

Beeld: www.chromat.co