Oudste Belg overleden op 112-jarige leeftijd
Foto: DLL

Fanny Godin, de oudste Belg en zelfs oudste bewoner van de Benelux, is zondagavond op 112-jarige leeftijd overleden. Dat wordt maandag bevestigd door het rusthuis waar ze verbleef.

Fanny Godin stond op de achtste plaats van de oudste inwoners van Europa en op 39ste plaats in de hele wereld. Ze was met haar 112 jaar wel de oudste inwoner van de Benelux en verbleef in het woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw van Lourdes in Zoutleeuw. 

In mei vierde het kranige oudje nog haar verjaardag. ‘Fanny geniet nog elke dag met volle teugen van het leven’, zeiden haar verzorgers nog op haar verjaardag in mei. ‘Ze houdt van klassieke muziek, literatuur en de natuur. Ze is in uitstekende gezondheid, stapt met behulp van een wandelstok en kan nog vrij goed vertellen over vroeger en nu. Ze neemt elke week deel aan de blijf-fit activiteit’, klonk het toen.

Fanny Godin werd geboren op 27 mei 1902 in Hoei (Luik), maar woonde bijna haar hele leven in Brussel. Sinds geruime tijd verbleef ze in het woonzorgcentrum in Zoutleeuw.

Anna De Guchtenaere is nieuwe ‘Oudste Belg'

De titel van ‘Oudste Belg’ gaat nu naar Anna De Guchtenaere, die in april dit jaar haar 110e verjaardag vierde. Anna kreeg toen zelfs een groot feest van de Stad Gent. ‘De kaap van 110 is zeldzaam. Er bestaat zelfs een aparte term voor. Anna is nu een supereeuweling.’ speechte schepen van Burgerzaken en Protocol Sofie Bracke op haar verjaardagsfeestje. De vrouw mag zich al zeven jaar op rij ‘Oudste Gentenaar’ noemen, en is sinds 26 augustus ook de Oudste Gentenaar ooit. Nu mag Anna daar dus een nieuwe titel aan toevoegen.

Teken het online rouwregister