Twee kinderen en vrouw komen om tijdens rally in Portugal
Foto: Guimaraes Digital

Tijdens een autorally in Guimaraes, in het noorden van Portugal, zijn zondag drie toeschouwers om het leven gekomen toen een wagen in het publiek terechtkwam. De slachtoffers zijn twee jongens van 8 en 13 jaar en een vrouw van 48. Dat meldt de brandweer.

Om 15.27u reed rallypiloot Helder Macedo in op een tegenstander. Mecdo begeleidde de slachtoffers vervolgens zelf naar het mortuarium van Guimarães. Daar kwamen de lijken omstreeks 17.40u aan. De piloot werd daarna in shock naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij het ongeval raakten ook vijf mensen gewond. Twee van hen, een man van 50 en een vrouw van 18, zijn er erg aan toe, aldus de hulpdiensten. De twee zwaargewonden werden naar het ziekenhuis van Braga gebracht. De man zou 'in kritieke toestand' verkeren, de situatie van de jonge vrouw wordt als 'ernstig' omschreven.

Het ongeluk gebeurde tijdens de eerste etappe van de Rally Sprint Guimarães, tussen São Roque en Penha. Die wedstrijd is de zesde en laatste ronde van de Trophy Inter-Cities Noord. De rally werd na het ongeval stopgezet. Er wordt een onderzoek gevoerd naar de omstandigheden van het ongeval.