Anthony Kumpen en Bert Longin (Audi) hebben zondag in Spa-Francorchamps de voorlaatste manche van het Belgian Racing Car Championship (BRCC) op hun naam geschreven. Tijdens de laatste manche van het seizoen, die in oktober in Zolder afgewerkt wordt, zal beslist worden wie de titel pakt.

De wedstrijd werd gekenmerkt door een zware crash van Pierre Grivegnée, de winnaar van de vorige manche in Spa-Francorchamps. De Luikenaar verloor in de Blanchimont-bocht de controle over zijn Aston Martin Vintage en crashte. Grivegnée, wiens wagen klaar was voor de schroothoop, kwam er vanaf met een gebroken rib en een hersenschudding.

De race werd nadien geneutraliseerd en bij de herstart namen Anthony Kumpen en Bert Longin (Audi) het commando over, waarna ze vlot naar hun eerste overwinning van het seizoen reden. Tim Verbergt, Bert Redant en Damien Coens (Aston Martin) eindigden op de tweede plaats voor het trio Dylan Derdaele-Kenneth Heyer-Xavier Maassen (Porsche).

In de rangschikking leiden Derdaele, Heyer en Maassen voor het Aston Martin-team. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slecht een punt. Ook Fred Bouyvy en Michael Schmetz kunnen de titel nog in de wacht slepen. Door de crash van Grivegnée konden ze in Spa-Francorchamps hun leidersplaats niet verdedigen.