Mercedes wint in Portimao, Vanthoor tweede
Laurens Vanthoor Foto: Photo News

De Duitsers Maximilian Buhk en Maximilian Götz (Mercedes) hebben zondag in het Portugese Portimao de tweede reeks van de Blancpain Sprint Series gewonnen. De Belg Laurens Vanthoor (Audi) eindigde op de tweede plaats.

Maximilian Götz startte sterk en nam de leiding vrijwel onmiddellijk over van de Oostenrijker Hari Proczyk (Lamborghini Gallardo). De Mercedes-piloot ging daarna door op zijn elan en liep uiteindelijk tien seconden uit op Proczyk. Maximilian Buhk, die het stuur halverwege overnam van Götz, kon de voorsprong behouden en reed als eerste over de aankomst.

De Nederlander Jeroen Bleekemolen (Lamborghini Gallardo), die Proczyk afloste en lang kon standhouden op de tweede plaats, bezweek in extremis toch onder de druk van de Belg Laurens Vanthoor (Audi R8 LMS Ultra). De jonge Limburger, die een team vormde met de Portugees Cesar Ramos, finishte met een achterstand van ruim tien seconden op het Duitse duo. Jeroen Bleekemolen, die als derde eindigde op 11.576 van de winnaars, doet met zijn derde plaats een goede zaak in de WK-tussenstand. De Audi’s van het Belgische WRT-team legden beslag op de vierde en de zesde plek.

In de WK-tussenstand leidt Maximilian Götz met 116 punten voor zijn ploegmaat Maximilian Buhk (100) en het duo Proczyk-Bleekemolen (90).

De volgende manche van de Blancpain Sprint Series vindt op 18 en 19 oktober plaats in Zolder.