Dominique Baeyens: ‘Verlies tegen Italië was de sleutel’
Foto: Photo News

Het WK van de Belgische volleybalmannen is voorbij. In hun laatste groepsmatch verloren de Red Dragons zondag in het Poolse Krakau met 3-2 van Frankrijk.

‘Ik ben zeker ontgoocheld. Het verhaal trouwens van bijna elke match deze week: we misten de geboden kansen’, concludeerde bondscoach Dominique Baeyens na het nipte verlies.

‘Het is nog te vroeg om definitieve conclusies te verbinden aan dit WK. Ik moet dat eerst even laten bezinken en alles nog eens evalueren. Dat er meer opslagdruk moet gezet worden, is zeker een feit. Maar ik vind nog altijd dat wij de tweede ronde konden halen in om het even welke andere groep. Toch hadden we ons nog kunnen kwalificeren, mocht Frankrijk hier niet alles overhoop gehaald hebben door te winnen van alle toplanden. Intrinsiek zijn ze ook wel sterker dan wij, maar zoals we begin dit jaar in Parijs bewezen, zijn ze ook te kloppen. Maar dan moet iedereen bij ons op topniveau spelen.’

De Belgen begonnen het toernooi in de loodzware poule D met een 2-3 nederlaag tegen de Verenigde Staten. Daarna klopten ze Puerto Rico met 3-0. Vervolgens bleken Italië (1-3) en Iran (1-3) te sterk voor de Belgen, die hun eerste WK-eindronde speelden sinds 1978.

‘De sleutel voor onze uitschakeling was de match tegen Italië’, aldus Baeyens. ‘Halen we daar één of twee punten, dan zaten we nu op weg naar Lodz voor de tweede ronde van dit WK.’