Dubbel zoveel deelnemers voor Gordelfestival
Foto: ddl

Aan de tweede editie van het Gordelfestival in de Rand rond Brussel hebben zondag in totaal 23.263 personen deelgenomen. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als de 12.500 die vorig jaar kwamen opdagen.

Hun aantal komt ook in de buurt van de laatste versie van de ‘klassieke’ Gordel in 2012, toen 29.500 bezoekers geteld werden.

Het hele gebeuren verliep zonder noemenswaardige problemen en het Gordelfestival beeft dit jaar, op enkele schaarse uitzonderingen na, gespaard van sabotageacties. In het verleden was dat vaak anders. Ten tijde van de Gordel werden in diverse faciliteitengemeenten steevast spijkers op de weg gestrooid en wegwijzerborden weggehaald of verdraaid. Ook vorig jaar bij de eerste editie van het Gordelfestival was dat in beperkte mate nog het geval. 'Enkel in Sint-Genesius-Rode werden een paar borden weggehaald. Dat euvel werd snel hersteld. Een fietser met een lekke band meldde dat er punaises op de weg lagen, maar dat bleek niet het geval', aldus organisator Marc Van Der Beken (Bloso).

Onder het motto 'beweeg, beleef en blijf gerust wat langer' bood het Gordelfestival zondag vanuit de trefpunten het Bloso-centrum in Hofstade, het provinciedomein van Huizingen en focusgemeente Vilvoorde een sportief aanbod met in totaal 440 km fietsroutes, 73 km wandelroutes en 33 km ruiterroutes met veel aandacht voor toeristische attracties in de regio. Ook in de 5 gemeenschapscentra in de Vlaamse rand waren er activiteiten.