Vierde seizoenszege voor Jonas Van Genechten
Archiefbeeld Foto: Vel
De 27-jarige Jonas Van Genechten (Lotto-Belisol) heeft zondag in Noord-Frankrijk de 82e editie van de GP Fourmies-La Voix du Nord, met start en aankomst na 205 kilometer in Fourmies, gewonnen. Van Genechten haalde het na een massasprint voor Tom Van Asbroeck en de Italiaan Elia Viviani.

Wielrennen op Sportwereld.be

Na amper 10 kilometer wedstrijd vormde zich een kopgroep met Victor Campenaerts, Anthony Delaplace, Arman Kamyshev en Romain Pillon. Het viertal mocht een maximale voorsprong van 5:45 bijeen fietsen. Tot de ploegen van Lotto-Belisol en FDJ.fr zich op kop van de grote groep gingen zetten en peuzelden aan de voorsprong van het leidende kwartet. Met iets meer dan 50 kilometer van de eindmeet ging het allemaal te snel voor Romain Pillon en hij moest zijn metgezellen laten gaan.
 
Met nog vier ronden, van elk 11 kilometer, te rijden moest voorin Arman Kamyshev er eveneens af. Het peloton volgde daar op 2:22 van het duo Campenaerts met Delaplace. Met nog twee ronden voor de boeg gooide Victor Campenaerts er ook Delaplace af maar op 15 kilometer van de eindmeet vormde zich een nieuwe, omvangrijke, kopgroep. Hieruit sprongen Bartosz Huzarski, Julien Simon en Sébastien Chavanel nog uit weg maar zij werden in volle finale weer gegrepen. In de daaropvolgende massasprint was Jonas Van Genechten duidelijk de snelste van het pak.