Ekerse tafeltennisclub Nodo wil Waalse zegehegemonie doorbreken
Foto: EdA

Nodo, een tafeltennisclub uit Ekeren bij Antwerpen, wil proberen voor het eerst in 35 jaar opnieuw een Vlaamse club Belgisch kampioen te laten worden. Dat heeft de club zondag op het Antwerpse stadhuis meegedeeld. Om dat te bereiken werden tafeltennistalenten uit binnen- en buitenland aangetrokken.

TTC Nodo speelde dit seizoen voor de eerste keer mee in de play-offs en behaalde daarbij de vierde plaats. De club in het Antwerpse district kan rekenen op circa 240 leden, een aantal dat sterk is gegroeid sinds de bouw van een nieuw clublokaal.

De leden lijken ambitieus en men wil zich op Belgisch niveau laten gelden. ‘Sinds het ontstaan van de Belgische tafeltennisbond in 1932 kende Vlaanderen slechts één kampioen, met de club Macabi’, klinkt het, verwijzend naar de dominantie van de clubs waar Jean-Michel Saive voor speelde. ‘We achten de tijd rijp om de titel opnieuw naar Vlaanderen te halen, meer bepaald naar Ekeren.’

‘Dat is niet communautair geïnspireerd, maar het gaat wel om gezonde competitiviteitsdrang’, zegt voorzitter Bob Zwaenepoel. Om de overwinning te behalen, rekent de club op een team met onder meer de al aanwezige topspelers Yannick Maes en Benjamin Rogiers - een speler uit Wallonië. Het haalt ook spelers uit het buitenland. Viervoudig Engels kampioen Paul Drinkhall zal vanaf volgend seizoen meedoen, alsook de gewezen Franse Internernational Michel Martinez, die recent nog de halve finale van de Champions League speelde en nu overkomt van de Franse club Angers.

Antwerps Burgemeester Bart De Wever (N-VA) kwam zondag op zijn kabinet en voor het stadhuis even mee een balletje slaan. Naast het spel Risk en fietsen was tafeltennis vroeger een van de favoriete bezigheden van de Antwerpse burgervader, beaamde hij.