Ben Weyts: ‘Vlaams karakter Gordelfestival meer benadrukken’
Foto: belga

‘Het Gordelfestival mag in zijn communicatie de nood aan bescherming van het Vlaams karakter van de Vlaamse Rand rond Brussel wat meer benadrukken’, zo zei Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) bij de start van het festival. ‘Het is aan ons om bij te schaven.’

‘De blijvende noodzaak aan aandacht en bescherming van het Vlaams en groen karakter van de Rand was de oorspronkelijke boodschap van de Gordel en dat geldt nog steeds voluit. Het aanpassen, vernieuwen en moderniseren van het Gordelconcept is immers absoluut niet in tegenspraak met het behoud van deze boodschap en dat was ook de opdracht voor de organisatoren’, aldus Weyts.

Om het Vlaams karakter meer te benadrukken pleit hij er voor om dat in de communicatie - bijvoorbeeld op de website - meer aan bod te laten komen.

Weyts neemt tijdens het Gordelfestival zondag deel aan ‘de Proef de Streek-route’, een nieuwe 23 of 42 km lange fietstocht die in het provinciedomein van Huizingen vertrekt en in de streek langs enkele geuzestekerijen en brouwerijen voert.

Vanuit Huizingen namen zondagmorgen nog enkele andere Vlaamse politici deel aan het gebeuren, zoals Vlaams minister-president Geert Bourgeois, Philippe Muyters, Koen Geens, Michel Doomst.