TWEEDE KLASSE. OHL alleen aan de leiding na zes speeldagen
Antwerp won op het veld van Dessel met 0-2. Foto: GMax
Oud-Heverlee Leuven is na zes speeldagen de enige leider in de Proximus League, de Belgische tweede klasse. Het heeft 15 punten, twee meer dan Virton en drie meer dan Eupen en Eendracht Aalst.
Ex-eersteklasser OHL hield zaterdag zonder al te veel problemen de drie punten thuis tegen WS Brussel, het werd 4-2. OHL antwoordde dus met een overwinning na het 3-2 verlies tegen Sint-Truiden van vorig weekend. Tegen White Star moest het wel serieus zwoegen. De bezoekers kwamen na 18 minuten op voorsprong, maar OHL scoorde nog voor de rust drie keer, via Cerigioni, Brouckaert en Vandenbroeck. Na de rust scoorde WS Brussel een tweede keer, maar in de 85e minuut besliste Yagan de match. Hij zette de 4-2 eindstand op het bord.

Nog zaterdag pakte ook Virton de winst (2-1 tegen Geel), waardoor het in het spoor van de Leuvenaars blijft. Zondag hadden zowel Eupen als Aalst mee aan de leiding kunnen komen, maar zij gingen allebei met de billen bloot. Eupen verloor verrassend op het veld van Racing Mechelen (3-1), Aalst moest op eigen veld buigen voor STVV (1-2).

Zaterdag al behaalde Antwerp zijn eerste competitiezege van het seizoen. De Great Old ging met 0-2 winnen op het veld van Dessel en heeft nu vijf punten. Helemaal onderaan verloor Heist met 3-0 bij Seraing, waardoor het rode lantaarn blijft met één schamel puntje. Antwerp leek lange tijd op weg naar een 0-0 gelijkspel tegen Dessel, maar in de 86e minuut zette Tano de bezoekers uit Antwerpen op 0-1, in de tweede minuut van de extra tijd maakte Guvenc er 0-2 van. Antwerp heeft nu eindelijk wat ademruimte en haalt 5 punten uit 5 wedstrijden. Dessel blijft op de sukkel, met een 3 op 18 staat het zestiende.

Roeselare blijft dan weer op de sukkel. Het verloor met zware 3-0 cijfers op het veld van Bergen en haalt een magere 3 op 18. De bezoekers eindigden met negen, na twee rode kaarten. De West-Vlamingen verloren al vijf wedstrijden op rij.

Uitslagen:

Zaterdag
Dessel - Antwerp 0-2
OHL - WS Brussel 4-2
Virton - Geel 2-1
Lommel - Woluwe-Zaventem 2-0
Bergen - Roeselare 3-0
Seraing - Heist 3-0
Tubeke - Patro Eisden 3-1

Zondag
Eendracht Aalst - St Truiden 1-2
Racing Mechelen - Eupen 3-1

Bekijk hier het klassement in de Proximus League!