Zingende mini-volwassenen
Foto: rr
In het voorjaar vertelde mijn dochter mij dat ze Axelle was. Een vriendje was Bent, eentje Koen en een ander Regi. Op de speelplaats speelden ze namelijk 'The Voice'. Laten we ervan uitgaan dat een groot deel van het publiek van The Voice bij de kinderen terug te vinden is. Echt verbaasd kan een mens dus niet zijn dat er een afgeleide versie voor kinderen gemaakt wordt.

De hamvraag was hoe ver deze kinderversie van het originele programma af zou staan. Niet zo heel ver, zo bleek. Onze gok is dat kinderen en hun ouders op de bank massaal  zullen kijken. En ja, ze zijn schattig, die zingende gastjes. Er was er zelfs eentje met een ukelele, eentje die met een engelenstem opera zong en eentje die op voorhand al via de sociale media losgelaten was vanwege haar breekbaar stemgeluid.

Het is nog meer feel good dan de volwassenenversie van dit voorjaar, want iederéén heeft talent. Ook de kindjes waarvoor niemand zijn stoel gedraaid heeft. Net zoals bij de grote mensen zagen we overschatting en onderschatting, dit keer geflankeerd door trotse ouders die een traantje wegpinkten bij het talent van hun kind.

Alleen zijn kinderen géén volwassenen,  zelfs niet de mini-volwassenen waar dit programma ze graag wil voor verkopen. Het enige meisje dat vol enthousiasme echt voluit kind probeerde te zijn, zag geen enkele stoel draaien. Jammer. We zagen miniversies van onder meer Adèle, Bruno Mars en Ella Fitzgerald passeren. Allemaal mini-stemmetjes met talent dat een mens van z'n sokken blaast. Maar toch zie ik ze liever bezig op de speelplaats dan voor een publiek van bijna 1 miljoen Vlamingen. Want al spreken die coaches hier met een zachte, zalvende stem,  showbizz is geen plek voor kinderen.

The Voice for kids, elke vrijdag om 20.35 uur.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig