Kerviel mag uit de cel
Jérôme Kerviel bij zijn arrestatie in mei 2014 Foto: AFP

De voormalige trader Jérôme Kerviel, die veroordeeld werd omdat hij zijn wergkever Société Générale met een verlies van bijna 5 miljard opzadelde, mag de gevangenis verlaten. Hij krijgt wel een elektronische enkelband.

De 37-jarige Kerviel werd in 2012 veroordeeld tot vijf jaar cel waarvan drie effectief voor het veroorzaken van kolossale verliezen voor zijn voormalige werkgever Société Générale. Hij verspeelde 4,9 miljard euro op de beurs, een van de grootste tradingverliezen ooit.

Kerviel, die na een verblijf in Italië pas dit jaar terugkeerde naar Frankrijk en daar in cel gestopt werd, bleef altijd zijn onschuld volhouden. Hij beschuldigt zijn vroegere werkgever ervan zijn handelingen toegedekt te hebben, om zich vervolgens toch tegen hem te keren.

Maandag zal hij de gevangenis kunnen verlaten en ‘zal hij een helemaal normale levensloop hervatten’, aldus zijn advocaat. Donderdag bevestigde het Parijse hof van beroep de beslissing in eerste aanleg, van begin augustus, om hem een enkelband toe te zeggen. Het parket was hiertegen in beroep gegaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in