Mannen houden niet van vrouwen met te veel make-up
Foto: Shutterstock

Een beetje mascara, fond de teint, lippenstift en oogschaduw aanbrengen: voor veel vrouwen is het dagelijkse kost. Maar uit een Britse enquête blijkt dat mannen al die make-up eigenlijk niet mooi vinden. Zij verkiezen een natuurlijke look.

Het Britse beautymerk St Ives polste bij 1.000 vrouwen en 500 mannen wat ze vinden van make-up. Daaruit blijkt dat de helft van de dames hun gezicht jaarlijks zo’n 1.500 keer (bij)schminkt. Zo’n 50 procent van hen laat ook weten dat ze zich gewoon veel beter voelen met make-up op.

Twee derde laat hun make-updoosje slechts drie en een halve week per jaar dicht en in een maand tijd gaat 67 procent van de dames amper twee keer au naturel naar buiten. Dat is meestal op zondag. Bijna een vrouw op de tien maakt zich op om indruk te maken op een man, terwijl zeventien procent van de vrouwen een romantische date zou annuleren als ze geen make-up in huis hebben.

Maar vinden mannen de dames ook echt knapper met make-up? Hun antwoorden tonen aan dat dat niet het geval is. Ruim 45 procent van de geënquêteerde heren vindt dat vrouwen zich te veel schminken. Verder heeft 33 procent van de mannen een hekel aan (te veel) zelfbruiner. Een kleine vijf procent heeft het niet zo voor opvallende rode lippenstift en vier procent houdt niet van valse wimpers.