Sickinghe gaat ondernemers opleiden
Duco Sickinghe was van 2001 tot 2013 ceo van Telenet. Foto: Dieter Telemans

Duco Sickinghe, de vroegere topman van Telenet, stapt de onderwijswereld in met de oprichting van de Fortino School Foundation. Dat schrijft de ochtendeditie van De Standaard. De stichting ligt in het verlengde van de Fortino-investeringsclub die gericht is op het steunen van jonge ondernemers.

De oprichting van de Fortino School Foundation dateert van 12 augustus. De bestuurders van de stichting zijn dezelfde als die van het investeringsfonds Fortino, dat jonge ondernemers wil steunen. Naast Duco Sickinghe gaat het om Renaat Berckmoes, de vroegere financieel directeur van Telenet, en Baudouin Jolly.

Bij Fortino blijft men voorlopig vaag over de plannen. ‘U weet dat Duco Sickinghe bij zijn vertrek bij Telenet al aangaf dat hij ook ambities had in de richting van het onderwijs. Maar het is te vroeg om concreter te worden’, reageert Renaat Berckmoes. Sickinghe wenste gisteren evenmin inhoudelijk te reageren.

Volgens betrokkenen is het de bedoeling van Sickinghe om ‘het ondernemerschap te stimuleren’ en ‘te voorzien in een degelijke scholing op dat vlak’. In het Belgisch Staatsblad, waarin de oprichtingsakte verscheen, staat dat de private stichting zich zal toeleggen op professionalisering en dienstverlening op het gebied van onderwijs.