TV-BLOG. Gieren met Van Herreweghe
Erik Van Looy en Steven Van Herreweghe in 'Het beste moet nog komen'. Foto: Vier
Een rasechte show, dat gunden we Steven Van Herreweghe al een hele tijd. Eentje met een livepubliek en heel wat bedrijvigheid op de buhne. En met grappen, echte goeie grappen. En kijk, we hebben er even op moeten wachten maar met 'Het beste moet nog komen', worden we op onze wenken bediend.

Pas na deze eerste aflevering beseffen we hoezeer we Van Herreweghe in deze rol gemist hebben. Wat was z'n talent verloren aan die vooravondquiz Rasters. Geef Van Herreweghe de tijd om zich degelijk  voor te bereiden en de man maakt een programma waar een mens goedgezind van wordt.

Al is Het beste moet nog komen een afgeleide van De jaren stillekes. Het gaat erom te lachen met de carrière van een bekende Vlaming. Terwijl Van Herreweghe in De jaren stillekes daarvoor in het verleden ging graven, kijkt hij nu in de toekomst. Blijft een constante: de BV in kwestie heeft best een flinke portie zelfrelativering onder de leden. Want ja, hij of zij wordt al eens te kakken gezet. Erik Van Looys denkbeeldige toekomstbeeld in krantenkoppen deed ons gieren van het lachen. Al was daarmee meteen Van Herreweghes beste kruid verschoten.

Het verborgencamererubriekje waarbij Van Looy op restaurant op aangeven van Van Herreweghe de ultieme arrogante eikel moest uithangen, deed ons schuifelen op onze stoel van plaatsvervangende schaamte. Heerlijk ook hoe Van Looy soms de bevelen die Van Herreweghe via een oortje aan Van Looy doorgaf, soms amper durfde uitspreken. Verbazend hoeveel mensen van een BV kunnen verdragen. Die knoop in onze maag wijst erop dat er goede tv gemaakt wordt. Er is op tv dezer dagen nog weinig te zien dat durft schofferen, dit programma doet het schaamteloos. Maar niet om zich er achteraf uitgebreid voor te excuseren. Vingers gekruist dat Het beste moet nog komen dit niveau de komende weken nog kan aanhouden.

Maandag om 21.05 uur op Vier

Wat vond u van dit programma? Reageer via de knop rechtsboven.