Nieuw Samsung-horloge kan zonder smartphone
Samsung Wear S Foto: Samsung

Samsung en LG hebben enkele nieuwe smartwatches voorgesteld. LG kiest met de G Watch R voor een rond display, terwijl de Samsung Gear S uitpakt met 3G-functionaliteit en de mogelijkheid om te bellen.

Draagbare tech-accessoires zoals slimme horloges en brillen zijn hip. Dat zal volgende week ook blijken op de jaarlijkse IFA-technologiebeurs in Berlijn. Bij Samsung en LG wachten ze niet tot de beurs de deuren opent om al een tipje van de sluier op te lichten: beide bedrijven tonen vandaag al hun nieuwste wearables.

LG G Watch R

LG is vastbesloten de wearables-trein niet te missen. De Koreaanse technologiefabrikant kwam als een van de eerste met een slim horloge gebaseerd op Android Wear, Google-software die specifiek voor wearables werd ontwikkeld. Amper enkele maanden na de lancering van de vierkante G Watch wordt de smartwatchfamilie van LG al uitgebreid met de elegante G Watch R. Elegant, omdat dit accessoire een rond display heeft, en zo meer het gevoel van een klassiek polshorloge uitstraalt. Wanneer de G Watch R beschikbaar is en hoeveel het zal kosten, is nog niet bekend.

Samsung Gear S

Samsung heeft al iets meer ervaring met het ontwikkelen van wearables, en dat blijkt ook uit de nieuwe Gear S. Deze smartwatch heeft een gebogen display van 2 inch, maar valt toch vooral op door zijn 3G-functionaliteit. Door het horloge uit te rusten met een simkaart kan het toestel op zichzelf staan - andere smartwatches maakten tot dusver gebruik van Bluetooth om de koppeling met een smartphone te maken om online te kunnen. Met de Samsung Gear S wordt het voortaan ook mogelijk om te telefoneren vanuit de pols.

Android Wear blijft bij Samsung in de kast. Het bedrijf zet voor zijn wearables in op Tizen, hun eigen alternatieve besturingssysteem. Vanaf oktober zou de Gear S te koop zijn. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig