Steven Martens onder vuur bij Voetbalbond voor wanbeheer
Foto: blg
De euforie rond het WK is abrupt gaan liggen bij de voetbalbond. Verschillende bronnen binnen de bond spreken ronduit over ‘wanbeheer’ bij de topmensen, die ervoor gezorgd hebben dat van de 12,45 miljoen die verdiend werd in Brazilië bijna niks meer overschiet.

Een van de pijnlijkste uitschuivers is het boeken van een hotel voor de spelersvrouwen dat uiteindelijk niet gebruikt werd. Alleen vergat men bij de bond het hotel te annuleren waardoor 300.000 euro voor niks betaald moest worden. Er werd ook meer dan 100.000 euro uitgegeven aan ongebruikte kamers in het spelershotel Paradise Golf & Lake Resort in Mogi das Cruzes.

Er heerste al langer onvrede over de grote uitgaven van het topmanagement rond ceo Steven Martens. De bondstop besliste bijvoorbeeld om zichzelf – net als vorig jaar – een stevige bonus uit te keren: in totaal 300.000 euro voor vier managers, bovenop hun jaarlonen tussen 200.000 tot 400.000 euro. ‘Dit doet denken aan de bonuspolitiek bij de banken’, aldus de steeds bozer wordende oppositie binnen de bond. Ook de hoge premies voor de spelers zelf doen wenkbrauwen fronsen. Die zouden goed zijn voor 60 procent van de bruto-inkomsten van het WK.