Mannen hebben moeite met ‘alle dagen seks’
Seksuologe Kaat Bollen Foto: Photo News

‘Alle dagen seks’, het Nederlandse tv-programma waarin vier koppels elke dag de liefde moeten bedrijven, leidt tot verbazingwekkende resultaten. ‘De meeste mannen kregen het zwaar na één week’, zegt seksuologe Kaat Bollen in Het Belang van Limburg.

Volgens Bollen, die de koppels gedurende het experiment begeleidde, gaf één koppel er al na twee dagen de brui aan. ‘Totaal onverwacht. En wat ons nog meer verbaasde: het was de man die het niet meer zag zitten. Op commando seks hebben, dat lag hem niet’, klinkt het.

Niet zo’n koud kunstje

De man bleek niet de enige te zijn die moeite had met ‘alle dagen seks’. Bollen stelt immers dat de meeste mannen het na één week moeilijk kregen, hoewel ze bij aanvang van het experiment dachten dat het ‘een koud kunstje’ zou worden. Dat is volgens de seksuologe niet zo vreemd, aangezien vrouwen een lager libido hebben en het dus eerder gewend zijn om zichzelf zin te doen krijgen in seks. Al kampte niet iedereen met dit probleem. Het oudste deelnemende koppel - veertigers - deed het naar verluidt fantastisch.

De kandidaten hielden Bollen op de hoogte van hun avonturen via videodagboeken en sms’jes, en ze kregen halverwege het experiment bezoek van de seksuologe. Opvallende vaststelling: de koppels gaven hun seksleven minder punten dan voor de aanvang van het experiment. ‘De kwantiteit lag veel hoger, maar de kwaliteit was er danig op achteruit gegaan. Dat was natuurlijk niet de bedoeling en dus heb ik hen tips gegeven om de tweede helft beter door te komen’, aldus Bollen.

Minder goed seksleven, betere relatie

Wat dan eigenlijk de bedoeling was van het experiment? Bollen gaat ervan uit dat het seksleven van de deelnemers niet spectaculair verbeterd zal zijn, maar hoopt wel op een intensere relatie ‘omdat ze elkaar nu beter begrijpen, meer tijd met elkaar hebben doorgebracht, letterlijk intiemer zijn geweest, meer moesten communiceren’.

Of dit inderdaad het geval is, kan u zelf bekijken tijdens de live-uitzendingen waarin de kandidaten hun verhaal doen. De eerste aflevering kan u hier bekijken. Voor de tweede en de derde uitzending kan u deze avond en zaterdagavond terecht op NPO3.