IN DE KIJKER. Vers bloed voor Belgisch design (5)
Foto: Atelier NAUWAU

Tijdens de Biënnale Interieur in Kortrijk, die plaatsvindt in oktober, worden ook vijftien beloftevolle ontwerpers en bedrijven in de kijker geplaatst, geselecteerd door de jury van Design Platform Vlaanderen. We stellen jullie in deze reeks graag de laatste drie ontwerpers voor die hun werk zullen voorstellen op Ventura Interieur in de Budafabriek.

Atelier NAUWAU, dat zijn boomverzorger Niels Arnauts en meubelmaakster Rayah Wauters. Misschien een verrassende combinatie, maar eigenlijk ligt die voor de hand: ze zijn beiden gepassioneerd door de boom en het materiaal dat deze voortbrengt. Het duo ontwerpt samen leuke en gekke meubels, zoals een wiebelstoel, een bureau met ingebouwde ‘egel’ waar pennen in kunnen worden bewaard, een schommel en een multifunctionele kaarsenhouder die u zowel in de hand kan houden, op tafel kan zetten of aan de muur kunt bevestigen.

>> naar de website van Atelier NAUWAU

 

REINAART VANDERSLOTEN kan zowel architect, stedelijk ontwerper als meubelmaker op zijn cv vermelden. Op de Biënnale stelt hij zijn vernuftige kamersysteem Space+ voor, een multifunctioneel wandmeubel dat handig van pas kan komen bij lofts en studio’s. In dichtgevouwen toestand is Space+ een spiegel met klein tablet en vergroot hij door reflectie de ruimte, in opengevouwen toestand is het een schrijftafel met kamerscherm. Vandersloten maakte voor zijn ontwerp de materialen messing (glad en reflecteert) en vilt (absorbeert geluid en dient als creatief prikbord) en liet zich voor de vouwtechniek inspireren door origami.

>> naar de website van Reinaart

 

Kim Nivelle en Caroline Das (DAMN)waren er op de vorige editie van de Biënnale ook al bij om hun splinternieuwe juwelenlijn voor te stellen, nu is het tijd voor hun tweede collectie: A Structural Distortion by DAMN. De collectie laat zich kenmerken door een architecturaal spel van strakke, geometrische lijnen. Verschillende dimensies lopen door elkaar en worden op een subtiele manier vervormd door 2D af te wisselen met 3D. Het resultaat: een verstoord perspectief met een geraffineerde toets.

>> naar de website van DAMN