IN DE KIJKER. Vers bloed voor Belgisch design (4)
Foto: Aecraft

Tijdens de Biënnale Interieur in Kortrijk, die plaatsvindt in oktober, worden ook vijftien beloftevolle ontwerpers en bedrijven in de kijker geplaatst, geselecteerd door de jury van Design Platform Vlaanderen. Ook deze drie ontwerpers mogen hun werk voorstellen op Ventura Interieur in de Budafabriek.

Een van de meest opvallende ontwerpen tussen de selectie van het Design Platform Vlaanderen behoort ongetwijfeld toe aan JONAS VAN PUT. Zijn ontwerp PANGEA is een 3,3 meter hoge conversation tower, geïnspireerd op een bos en genoemd naar de benaming van de aarde toen de tektonische platen nog niet van elkaar waren weggedreven. Mensen kunnen in de stalen constructie ontspannen zitten of liggen, terwijl het zonlicht dat door de stalen, gewoven ligbedden dringt zoals ze dat ook bij het bladerenkruin in het bos doet.

STIJN D’HONDT alias PINSCHER werd voor zijn eettafel La Grande Bouffe al bekroond met een Henry van de Velde-kwaliteitslabel en de ondernemende West-Vlaming stelt op de Biënnale opnieuw een tafel voor. Poirot is een tafel die besteld kan worden in verschillende onderstellen en bladen waardoor u een tafel koopt die helemaal uw smaak is. Het blad kan besteld worden in marmer of eik in verschillende beitsen. En door deze grondstoffen te verlijmen op een onderliggende aluminium honinggraat worden er niet alleen grondstoffen bespaard, maar wordt het materiaal ook verstevigd, beschermd tegen barsten, krimpen en uitzetten en is de tafel niet loodzwaar.

>> naar de website van Pinscher

Productontwikkelaar CHARLY CNOPS maakt deel uit van de Belgische creatieve studio Aecraft en ontwierp daarvoor een serie van handgemaakt Macbooksleeves Peak, die volledig in België werden vervaardigd uit leder en merino wol. Peak is meer dan een beschermhoes en kan worden gebruikt als een stand zodat u gelijk waar in optimale omstandigheden aan uw laptop kunt werken. Bovendien helpt het oververhitting, een slecht zicht en een slechte houding te voorkomen.

>> naar de website van Aecraft