IN DE KIJKER. Vers bloed voor Belgisch design (3)
ZAAG Foto: Tina Peirlinck

Tijdens de Biënnale Interieur in Kortrijk, die plaatsvindt in oktober, worden ook vijftien beloftevolle ontwerpers en bedrijven in de kijker geplaatst, geselecteerd door de jury van Design Platform Vlaanderen. Ook deze drie ontwerpers mogen hun werk zullen voorstellen op Ventura Interieur in de Budafabriek.

Met de serie ZAAG stelt TINA PEIRLINCK een reeks houtwerk voor dat we evengoed met de naam van een van onze favoriete Scandinavische labels hadden kunnen voorstellen. Alle stukken van de reeks kunnen bovendien gewijzigd worden volgens de stemming van de gebruiker. Een eenvoudige kast krijgt bijvoorbeeld meteen een ander uiterlijk door de kastdeur om te draaien en een printje tevoorschijn te toveren. Haar modulair kapstokkensysteem vindt u binnenkort ook bij Huiszwaluw in Gent.

>> naar de website van Tina Peirlinck

 

De Antwerpse textielontwerpster NATHALIE VAN DER MASSEN liep onder meer stage bij ontwerper Christian Wijnants, maar gaat in haar werk op zoek naar het conceptuele spanningsveld dat ontstaat in de combinatie tussen manuele en digitale beeldmanipulaties. Het resultaat van de symbiose tussen die twee werelden is een eigenzinnige textielcollectie die in verschillende contexten kan worden gebruikt, van kledingstukken tot interieurbekleding.

>> naar de website van Nathalie Van der Massen

 

De jonge Gentse meubelontwerpster HELEEN SINTOBIN ontwierp met Armadillo een zitzak, vervaardigd uit 2.000 lederen cirkeltjes die met elkaar verbonden zijn door een gekleurde draad. Die structuur van leder en draad maakt het ontwerp bijzonder flexibel waardoor het zonder moeite de vorm van het lichaam van de gebruiker aanneemt. Wanneer de gebruiker opstaat, laat hij een stempel na. Naast de Armadillo, stelt Heleen ook Pichi Pillows voor: kussens met de hand gemaakt van gerecycleerd leer.