Leffingeleuren vervolledigt affiche met Oscar & The Wolf
Oscar & The Wolf op Pukkelpop Foto: Koen Bauters

Het festival Leffingeleuren heeft zijn affiche helemaal klaar. Dat meldt de West-Vlaamse organisatie maandagavond. Leffingeleuren vulde zijn programma nog aan met enkele Belgische toppers zoals Amatorski, Oscar & The Wolf en Madensuyu.

Eenentwintig muziekbands sierden al de lijst, maandag werden nog 12 namen toegevoegd aan de affiche van Leffingeleuren. Daarbij opnieuw heel wat Belgische bands, maar ook enkele internationale namen zoals het Nederlandse Dotan en de Britse bands Lapalux en Childhood. Daarmee trekt de organisatie de lijn door want eerder plaatste Leffingeleuren met onder meer Admiral Freebee, Gruppo Di Pawlowski, Magnus en Intergalactic Lovers al een reeks Belgen op de affiche, afgewisseld met internationale klasbakken zoals het Deense Trentemöller en het Britse Blood Red Shoes en Tricky.

Leffingeleuren is traditioneel de afsluiter van het festivalseizoen. Dit jaar vindt het driedaagse festival in het gezellige kustdorpje Leffinge plaats van 19 tot en met 21 september. De ticketverkoop verloopt vlot want de vroegboektickets zijn inmiddels allemaal de deur uit. Er zijn wel nog weekendtickets, dagtickets en tweedagentickets beschikbaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in