‘Leraars best voorzichtig met uitspraken over privéleven’
Charles Huygen: ‘We raden leraren steeds aan voorzichtig te zijn met uitspraken over het privéleven.’ Foto: BELGA

In een opvallende reactie op de getuigenis van de homoseksuele leraar David Degreef, raadt Charles Huygens, de directeur-generaal van het openbaar onderwijs van de stad Brussel, leraars aan voorzichtig te zijn met uitspraken over hun privéleven.

David Degreef mocht als leerkracht beginnen in het tweede leerjaar van een basisschool van het stedelijk onderwijs in Brussel, maar de directrice vroeg hem zich niet te uitdrukkelijk te uiten als homoseksueel. In een massaal gedeelde post op Facebook liet Degreef vorige week weten dat hij om die reden de job niet aanvaard had.

‘Ik ben trots op wie ik ben. Iedereen mag dat weten ... Ik kruip niet terug in de kast’, schreef Degreef op Facebook. ‘Hoe kan ik kinderen leren te allen tijde zichzelf te zijn als ik het zelf niet mag?’

Neutraliteit

In een reactie benadrukt de directeur-generaal van het openbaar onderwijs van de stad Brussel de neutraliteit van het beroep. ‘We raden leraren steeds aan voorzichtig te zijn met uitspraken over het privéleven, of dat nu over godsdienst, politieke overtuigingen of geaardheid gaat’, aldus Charles Huygen.

Huygen betreurt het nog dat Degreef hierover geen gesprek is aangegaan met de directrice of het openbaar onderwijs van de stad Brussel. ‘We nodigen hem hierbij uit contact op te nemen.’

 

Wat vindt u? Moeten leraars voorzichtig zijn met uitspraken over hun geaardheid? Reageer via de hashtag #dsdiscussie of via de knop rechtsboven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig