REVIEW. Macklemore (***) - Winnaar van de avond
Foto: ap
Wie was er allemaal op de wei voor Macklemore en Ryan Lewis? Jonge meiden die hun bh toonden aan Macklemore, kinderen die de boomlange rapper als een cartoonfiguurtje bekijken, ouders die blij zijn met een rapper die eens iets anders dan vuile praat vertelt, dansfans, homo's die blij zijn 'Same love': een onoverzichtelijke mensenzee, waarin je amper kon bewegen.

Macklemore zelf keek zo fris en energiek uit zijn blauwe oogjes dat hij zó in een reclamespotje voor huidcreme kan figureren. Normaal zijn zijn preken van het goede te veel, maar zo kort na The National, die een veelbelovende set door drank en slordigheid lieten de mist ingaan, was macklemore, die in 2006 de drank afzwoer, toch wel de winnaar van de avond.

Woeste volksfeesten ontstonden er tijdens 'Thrift shop' en 'Can't hold us', dat zelfs twee keer langs mocht komen. En 'Same love' blijft, naast een mooie boodschap, een mooi liedje. Er waren een paar dingen die we liever live hadden gehoord dan op tape, maar als feestelijke afsluiter van de dag viel hier weinig op aan te merken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in