Procedure tegen Saab-overnemer wordt ingetrokken
Foto: Jimmy Kets

De overnemer van Saab, National Electric Vehicle Sweden (Nevs), zou zich dan toch niet voor de rechter moeten verantwoorden na berichten dat het zijn schulden niet meer kan afbetalen. Eén van de schuldeisers heeft zijn eis ingetrokken. Nevs beklemtoonde ook dat het gesprekken voert met twee grote autogroepen, die ‘positief’ evolueren.

Dinsdag raakte bekend dat leverancier LaboTest een procedure had aangespannen voor een Zweedse rechtbank, om geld te eisen van Nevs. Maar het bedrijf zegt nu zelf dat het na gesprekken heeft beslist om de gerechtelijke procedure in te trekken. De rechtbank van Vänersborg moest zich normaal midden volgende maand uitspreken over een mogelijk bankroet.

Nevs verzekert dat het niet insolvabel is en zijn leveranciers gaat uitbetalen, zonder in detail te treden. Het bedrijf voert volgens verschillende media onderhandelingen met het Indiase Mahindra en met het Chinese Dongfeng. Nevs moet 50 miljoen Zweedse kronen (5,4 miljoen euro) aan zijn schuldeisers, waarvan slechts 150.000 aan LaboTest.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig