IN DE KIJKER. Vers bloed voor Belgisch design (2)
Corkinho

Tijdens de Biënnale Interieur in Kortrijk, die plaatsvindt in oktober, worden ook vijftien beloftevolle ontwerpers en bedrijven in de kijker geplaatst, geselecteerd door de jury van Design Platform Vlaanderen. Dit zijn de volgende drie gelukkigen die hun werk zullen voorstellen op Ventura Interieur in de Budafabriek.

CÉDRIC ETIENNE ontwerpt met CORKINHO een modulair system, opgebouwd uit kurk. Corkinho brengt de akoestische kwaliteiten van kurk in combinatie met zijn zachte textuur samen in kurken bouwstenen die op basis van het cradle to cradle-principe worden ontwikkeld, wat inhoudt dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product gerecycleerd kunnen worden zonder restproducten. Met de bouwstenen kunt u zowel meubilair als space dividers opbouwen

>> naar de website van Corkinho

Ontwerper GILLES WYNANT is gefascineerd door Arabische en Mediterrane interieurs, en verwerkt die karakteristieke kenmerken tot hedendaags meubilair. Tijdens de Biënnale stelt CHEB FUSION, in 2013 opgericht door Wynant, zijn Cheb Hoog (te gebruiken als bijzettafel) en Cheb Laag (als kruk) voor. Dit meubelstuk combineert, net als in al zijn ontwerpen, de strakke Westerse lijnen met de Oosterse details. Het achthoekige meubel toont vanonder aan elke zijde een uitgefreesd Arabisch deurpatroon waardoor er meteen een gezellige, magische sfeer ontstaat.

>> naar de website van Cheb Fusion

Foto's: Stefanie Geerts

Edelsmid en juwelenontwerpster TINE SIBBENS studeerde vorig jaar af aan de academie van Sint-Niklaas en brengt met 21-12 (oftewel Twenty-one Twelve) een handgemaakte collectie van juwelen met als inspiratiebron de onbekende onderwaterwereld. 21-12 is, onder andere dankzij een combinatie van materialen zoals goud, zilver, zalmleder, koraal en schelp, vernieuwend maar toch draagbaar.

>> naar de website van 21-12