Net voor de opening van het festivalterrein van Pukkelpop, heeft organisator Chokri Mahassine tijdens een persconferentie extra veiligheidsmaatregelen toegelicht, nadat dinsdag een grote tent door de wind werd weggeblazen. Zo komen er extra verankeringen, een bijkomende keuringsinstantie en extra weermannen, zegt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez.

Burgemeester Hilde Claes van Hasselt gaf toe dat de gebeurtenissen van dinsdag haar kopzorgen hebben bezorgd. "Als je weet hoe minutieus we alle normen checken, die overigens tot de strengste ter wereld behoren, dan is het ongelooflijk dat dit is kunnen gebeuren. We nemen daar echter geen genoegen mee en zullen nogmaals de grenzen verleggen."

Zo worden er dubbele piketten geplaatst aan iedere tent en worden ook de ankers verdubbeld. Er komt een lokaal weerstation op het festivalterrein, dat permanent bemand wordt door Meteowing.

Naast de officiële controle-organisatie hebben we een tweede externe dienst aangesteld, die iedere morgen alle installaties zal herkeuren", aldus Chokri. "De Pukkelpoppers hebben recht op de hoogste veiligheidsnormen. We garanderen dus de meest veilige situatie die mogelijk is. Alleen zo kunnen we van Pukkelpop een echt feest maken."