IN DE KIJKER. Vers bloed voor Belgisch design
Foto: MSFLASH

Tijdens de Biënnale Interieur in Kortrijk, die plaatsvindt in oktober, worden ook vijftien beloftevolle ontwerpers en bedrijven in de kijker geplaatst, geselecteerd door de jury van Design Platform Vlaanderen. Wij stellen jullie vandaag de eerste drie gelukkigen voor die hun werk zullen presenteren op Ventura Interieur in de Budafabriek.

Geen saaie muren voor creatieve duizendpoot JOLIEN VANDENBROELE. Maar omdat de zoektocht naar behangpapier voor een opvallende muur in haar woning op niets uitliep, ging ze maar zelf aan de slag. Onder de naam MS FLASH ontwerpt zij in het oog springend wall murals: digitaal geprint vliesbehang van een hoogwaardige kwaliteit dat zelf de grootste tegenstander van behangen over de streep weet te trekken, omdat het veel handiger is in gebruik. Vandenbroele is steeds in de weer met nieuwe prints en wil in de toekomst ook andere ontwerpers, schilders, fotografen en tekenaars bij het platform betrekken.

>> naar de website van Ms Flash

Foto's: Isabel Rottiers

ADRIAAN TAS studeerde eerst grafische vormgeving en breide daar nog een studie meubelontwerp aan. Op Ventura Interieur stelt hij een meubelstuk voor dat die twee werelden verenigt: hij combineerde het tweedimensionale van grafische vormgeving in een driedimensionale boekenkast, TSCHICHOLD. De kast kan volledig zelf worden ingericht door de klant (die kan kiezen uit een reeks legplanken en zijpanelen) en constant worden aangepast zodat de boeken, vinyls en andere decoratieve elementen naar believen in het oog kunnen springen.

>> naar de Facebookpagina van Adriaan Tas

Foto's: Isabel Rottiers

Qua meubelcombinaties hebben we al veel gezien: een zetel die ook een boekenkast is, of een boekenrek dat uitklapt tot bureau bijvoorbeeld. Meubelontwerper BEN STORMS bedacht IN VEIN: een schraagtafel met marmeren blad dat aan de achterkant als spiegelend object fungeert als de tafel niet is opgesteld. De schragen, afgewerkt met staal en leder geven het geheel een industriële look. Storms werkt op vlak van communicatie en marketing samen met collega Alexandre Lowie onder de naam Saucisson Sec. Lowie stelt op Ventura Interieur ‘The Copenhagen Series’ voor, een reeks tafels met Scandinavische look.

>> naar de website van Ben Storms
>> naar de website van Alexandre Lowie