De politie van Brugge heeft dinsdagnamiddag drie verdachten opgepakt na een diefstal in de Colruyt. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. In de auto van de bende werd een vuilniszak vol gestolen scheermesjes teruggevonden.

Een winkelbediende merkte dat het drietal zich vreemd gedroeg in de Colruyt langs de Gistelse Steenweg in Sint-Andries Brugge. Op de parking bleek dat ze scheermesjes gestolen hadden in de winkel. Verder werd in hun wagen met Franse nummerplaat een vuilniszak vol gestolen scheermesjes teruggevonden. Het ging om scheermesjes die ze eerder die dag gestolen hadden in de Colruytvestigingen van Middelkerke, Oostende, Bredene en Blankenberge.

Een Roemeens koppel zal woensdagmiddag voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen. Die zal beslissen over de aanhouding van R.M. (24) en S.S. (25). Een 17-jarige Belg van Roemeense origine zou ook een rol gespeeld hebben tijdens de feiten. De Brusselse jeugdrechter zal over het lot van de jongeman uit Sint-Jans-Molenbeek beslissen.

Het parket onderzoekt of er een link bestaat met gelijkaardige diefstallen in Colruytwinkels. Afgelopen weekend werd in Brugge immers nog een Roemeense scheermesdief opgepakt. Hij verplaatste zich eveneens met een auto met Franse nummerplaat. De verdachte kon al gelinkt worden aan diefstallen in Brugge, in Waregem en in twee vestigingen in het Gentse.