Ian Thomas verhuist definitief naar Amerika
Foto: belga
Het wordt een emo­tio­nele week voor Ian Thomas: na een jaar heen en weer pendelen verkast hij definitief naar Los Angeles met het oog op zijn muzikale carrière. Vanaf volgende week volgt hij ook les aan een Amerikaanse school. ‘Gedaan met heen en weer vliegen, nu blijf ik daar.’

In maart vertelde Ian Thomas (17) dat hij bereid was om met het oog op zijn Amerikaanse carrière naar Los Angeles te verhuizen, en deze week is het zover. De Amerikanen waren al enkele maanden aan de mouwen van het Vlaamse tieneridool aan het trekken, nadat hij met enkele hits in België en zijn deelname aan een celebrityprogramma De Grote Sprong in de kijker gelopen was. Ians manager had al wat contacten in de Verenigde Staten, en op die manier kwam alles in een stroomversnelling.

Ian werd uitgenodigd door Lance Bass (ex-’N Sync, de boyband waarmee Justin Timberlake doorbrak) om mee te zingen op de Benelux-versie van Walking on Air, waarop ook zangeres Belle Blue en zelfs Snoop Dogg te horen waren. Ian kreeg de kans om in L.A. met ervaren Amerikaanse producers aan zijn nieuwe album GameTime te werken.

Intussen werden er contracten gesloten in Zuid-Korea, waar ze wel wat zagen in een kerel die in de voetsporen van meisjesidool Justin Bieber zou kunnen treden. Dat resulteerde in een duet met de ginds erg populaire meidengroep Tiny G. Hun gezamenlijke singleLoveX4 ging gisteren in première.