dS Festivalradio: Pukkelpop
Foto: Macklemore & Ryan Lewis
Pukkelpop, dat is muzikaal avontuur en kraakverse ontdekkingen. Ook de 2014-editie van het festival in Kiewit schotelt een resem namen voor waar u misschien nog nooit van heeft gehoord, of misschien van heel ver. We zetten ze keurig op een rijtje in deze dS Radio maar we zien evenmin de grote kleppers over het hoofd. Want die schitteren ook nu weer op de Pukkelpopaffiche, van het alom geliefde The National en de tedere bonken van Queens Of The Stone Age tot Editors, Portishead en Snoop Dogg.

U houdt ons trouwens met geen honderd nadarhekken en prikkeldraad weg van het concert van Outkast, de meest kleurrijke hiphoppers van de voorbije twintig jaar die op Pukkelpop hun langverwachte terugkeer vieren. Ja, ze zullen 'Hey ya!' spelen, maar hopelijk ook véél meer pareltjes uit hun geweldige catalogus.

In de categorie "beroemde alternativo's" schuiven Royksöpp & Robyn aan, naast Kelis, Kavinsky, Thurston Moore, The Kooks en Macklemore & Ryan Lewis. Omdat er ook op alternatieve festivals zekerheden moeten zijn.

En die ontdekkingen dan? Even naar adem happen want wie alle verborgen pareltjes wil zien, zal zich in twee of drie moeten splitsen, vanwege zoveel interessants op zoveel verschillende podia tegelijk. FKA Twigs is dé coming lady van het moment: exotisch, opwindend, futuristisch, met ook op visueel vlak ongezien veel fantasie. Eveneens verantwoordelijk voor de r&b van de toekomst: Kwabs en Mapei. Young Fathers vertegenwoordigen de hiphop van morgen.

De Nigeriaanse afrofunkmuzikant William Onyeabor wordt geëerd in een speciale show met leden van The Rapture, Hot Chip en LCD Soundsystem.

Liefhebbers van het weemoedige gitaarwerk kunnen terecht bij The War On Drugs en Bill Calahan. Wie het wat venijniger en heftiger wil, gaat naar The Amazing Snakeheads en naar Uncle Acid & The Deadbeats.

We zien veel Belgen die op de rand van een doorbraak staan, die zullen moeten bevestigen of die terug zijn na veel te lang weggeweest en voor wie het 'make or break'-time is. Zal Oscar & The Wolf zijn krachttoer van op Rock Werchter herhalen? Hoe klinkt de muziek die Wallace Vanborn in het voorjaar in de Californische woestijn met stonerrockgod Chris Goss opnam? Kunnen de jonkies van Gangthelabel een volwaardige hiphopshow neerzetten na twee puike singles? En serveert The Hickey Underworld ons eindelijk nieuw werk voor?

Teveel vragen, teveel podia en véél te weinig tijd

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in