Er was al een make-upcollectie in samenwerking met MAC naar aanleiding van ‘Maleficent’, maar haar meest recente prent leverde Angelina Jolie ook een uniek paar schoenen op, ontworpen door Christian Louboutin. En die kan binnenkort iedereen dragen.

De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin - die onlangs een eerste boetiek opende in ons land - heeft samen met Angelina Jolie een uniek paar schoenen ontworpen (geïnspireerd op haar rol als kwade heks in Maleficent), die de actrice kon dragen op de promotour van de film.

De schoen is semi-transparant, heeft een sculpturale hak en kreeg de naam Malangeli mee. Het ontwerp wordt niet opgenomen in de vaste collectie van Louboutin, maar wie dat wil kan vanaf oktober wel een paartje bestellen via de flagship store in onder andere New York en Parijs. De actrice bezit de schoenen in goud, zwart en wit, voor de geïnteresseerden zal enkel een zwarte en rode versie beschikbaar zijn.

Er worden 96 paar schoenen gemaakt, elk met een prijskaartje van 1.495 dollar (ofwel 1.110 euro). Maar Jolie zou Jolie niet zijn als de opbrengst van deze samenwerking volledig in de zakken van de Franse ontwerper zou verdwijnen: een deel van de winst wordt geschonken aan het goede doel SOS Kinderdorpen van Unicef.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig