Israël viseert 30 nieuwe doelwitten in Gaza
Foto: EPA

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 plaatsen in Gaza bestookt. Dat meldt een woordvoerder van het leger. Volgens de autoriteiten in Gaza zijn sinds vrijdagochtend vijf mensen omgekomen en 30 anderen gewond geraakt.

Vrijdagochtend liep een staakt-het-vuren dat drie dagen van kracht was, af. Meteen daarna werden er vanuit Gaza raketten afgevuurd. Als reactie voerde het Israëlische leger vrijdag al luchtaanvallen uit op ‘terreursites’. Ook zaterdagnacht werden verschillende doelwitten in Gaza door gevechtsvliegtuigen bestookt.

Het bestand van drie dagen bracht de regio een relatieve rust, na vier weken van aanhoudende gevechten tussen Israël en Hamas. Hamas heeft het bestand niet verlengd ‘omdat Israël weigert de blokkade van Gaza op te heffen’.

Israël vernietigde de voorbije weken onder meer de gevreesde ondergrondse tunnels die een verbinding vormden tussen Gaza en Israël. Maar ook een groot deel van de Gazastrook is compleet verwoest. Bij operatie ‘Protective Edge’ kwamen meer dan 1.890 Palestijnen om, een groot deel burgers, en 67 Israëli’s, vooral militairen.