Ook Coördinatiecomité Joodse Organisaties overweegt gerechtelijke stappen tegen Hassan Aarab

Net als verschillende andere joodse organisaties overweegt ook het Coördinatiecomité van de Joodse Organisaties van België (CCJOB) gerechtelijke stappen na de anti-joodse uitlatingen van CD&V’er Hassan Aarab op de sociaalnetwerksite Facebook. Dat meldt CCJPB-voorzitter Maurice Sosnowski vrijdagavond.

‘Volgens mij hebben de Duitsers destijds met opzet niet alle Joden omgebracht, zodat wij nu wel beseffen waarom hij (Hitler, red.) de Joden aan het uitroeien was’, schreef Aarab woensdag op Facebook. Die uitspraak deed nogal wat stof opwaaien. Hoewel Aarab aanvankelijk zei achter zijn uitspraak te blijven staan, kwam hij later toch met excuses nadat CD&V-voorzitter Wouter Beke afstand had genomen van de uitspraken.

Nadat het Forum der Joodse Organisaties donderdag al besliste een klacht in te dienen tegen de politicus, overweegt ook het Coördinatiecomité van de Joodse Organisaties van België gerechtelijke stappen. Het Coördinatiecomité noemt de uitspraken “onuitstaanbaar en schandalig”.

In een open brief aan CD&V-voorzitter Wouter Beke eist het CCJOB “een sanctie om een voorbeeld te stellen, op maat van wat er werd gezegd, en dit zonder uitstel.”

Ook de Belgische Liga tegen het Antisemitisme gaat een klacht indienen. De liga vraagt dat CD&V Aarab uit de partij zet.