Half augustus opent Marc Jacobs een pop-up tweet shop in Londen en Amsterdam. Daar betaalt u niet met geld, maar - u raadt het al - met tweets.

In de Daisy Marc Jacobs Tweet Shop in Londen en Amsterdam zal u met geld niet ver komen. De designer lanceert de pop-up winkels om de vele fans van zijn Daisy-parfum te bedanken en laat hen betalen met ‘social currency’. Geen euro’s of ponden dus, maar tweets met de hashtag #MJDaisyChain. Hoe creatiever de tweet, hoe groter het cadeautje dat de klanten ontvangen. De origineelste Twitteraar wandelt zelfs met een Marc by Marc Jacobs-tas naar buiten.

De Daisy Shops worden ingericht met een lounge, een Daisy-fotostand, gratis wifi en een koffiebar. De allereerste Marc Jacobs Tweet Shop opende in februari in New York. Klanten kregen er gratis producten in ruil voor een post op Instagram, Twitter of Facebook.

U kan terecht in de Amsterdamse Bijenkorf van 14 tot en met 17 augustus. De Londense tweet shop opent een dag later de deuren en wordt aangekondigd in bovenstaande video.