‘Monsieur Rock’ is nieuwste bier op Belgische markt

Jean-Marie Rock, voormalig productiedirecteur in de brouwerij van Orval, lanceerde in 2011 samen met de Brit Stuart Howe ‘Monsieur Rock’, een blond bier van 6,6 graden. Het bier wordt nu ook geïntroduceerd op de Belgische markt.

Het bier - dat de Britse en Belgische brouwtradities verenigt - zal in heel België verkrijgbaar zijn, maar wordt voorlopig wel nog gebrouwen door Meantime Brewing Company in Londen. Er werd niet gekozen voor een Belgische brouwerij om te vermijden dat het recept gekopieerd zou worden, legde Jean-Marie Rock uit.

Samen met Jean-Didier Buisset, die de distributie zal verzorgen, wil hij het bier nu ook introduceren op de Belgische markt en het is ook de bedoeling dat de productie van ‘Monsieur Rock’ binnen enkele jaren naar Bouillon, in de provincie Luxemburg, zal verhuizen, zo maakten ze woensdag bekend op een persconferentie.

De benodigde vergunning om er te bouwen, hebben ze al zak. Rock en Buisset hopen in Bouillon 10.000 hectoliter te kunnen produceren. Ze zouden dan vier of vijf mensen kunnen tewerkstellen. Rock werkte sinds 1985 bij brouwerij Orval, maar de meesterbrouwer ging in 2013 met pensioen.