Hilton lanceert app die inchecken overbodig moet maken

Hotelketen Hilton heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee gasten hun eigen hotelkamer kunnen kiezen en er ook mee kunnen uitchecken. Tegen 2016 zou de app ook als sleutel moeten fungeren, waardoor het niet langer nodig zal zijn om langs de incheckbalie te passeren.

Met de nieuwe Hilton HHonors app, die tegen het eind van de zomer beschikbaar zal zijn voor mensen met een exclusieve lidkaart, kunnen gasten de dag voor hun aankomst zelf kiezen in welke kamer ze willen verblijven. Ze krijgen een grondplan van het hotel te zien en foto’s van de beschikbare kamers alvorens ze hun keuze kunnen maken.

De internationale hotelketen raakte naar eigen zeggen geïnspireerd door de vliegtuigmaatschappijen. ‘We zagen hoe leuk mensen het vonden om hun eigen zitje op een vliegtuig uit te kiezen, dus hebben we dat systeem toegepast op ons hotel’, klinkt het bij de hotelketen. ‘Uit intern onderzoek bleek dat 84 procent van de gasten zijn kamer zelf wilde kiezen als ze de optie hadden.’

Met de app kunnen gasten ook upgrades voor hun kamer bestellen en, nog belangrijker, zelf uitchecken. Maar dat is slechts het begin: de hotelketen hoopt de app tegen 2016 zo te kunnen uitbreiden dat gasten niet langer langs de incheckbalie moeten passeren, maar simpelweg hun smartphone moeten bovenhalen om hun kamerdeur te openen.