Brits onderminister stapt op uit protest tegen Gaza-beleid
Sayeeda Warsi. Foto: REUTERS

Sayeeda Warsi, onderminister van Buitenlandse Zaken in Groot-Brittannië, heeft dinsdag op Twitter haar ontslag aangekondigd. Ze doet dat omdat ze zich niet langer kan verzoenen met hoe de regering-Cameron omgaat met de situatie in Gaza.

‘Met veel spijt heb ik deze ochtend de premier aangeschreven om mijn ontslag in te dienen.’ Met die tweet kondigde Sayeeda Warsi aan dat ze opstapte als onderminister van Buitenlandse Zaken. ‘Ik kan het beleid tegenover Gaza niet langer steunen’, haalt ze aan als reden.

 

 

Warsi was de eerste moslima ooit in de Britse regering en was ooit medevoorzitter van de Conservatieve Partij. Sinds 2012 maakte ze deel uit van de regering van partijgenoot David Cameron. Haar functie viel te vergelijken met die van een staatssecretaris in België.

Van 2010 tot 2012 was Warsi ook al minister zonder portefeuille in het kabinet van Cameron. Nadien werd ze ook onderminister van geloofszaken en lokale gemeenschappen. Of ze ook opstapt uit die functie, is nog onduidelijk. Ze is ook barones.