Dries Van Noten kleedt jarige Snoopy
De outfits die Isabel Marant ontwierp voor Snoopy en Belle

Stripfiguur Snoopy viert dit jaar zijn 65ste verjaardag en krijgt voor die gelegenheid een aantal nieuwe outifts aangemeten van topontwerpers zoals Diane Von Furstenberg, Isabel Marant en onze landgenoot Dries Van Noten.

Dries Van Noten is een van de namen die een outfit ontworpen heeft voor Snoopy en zijn zusje Belle. Ook Diane Von Furstenberg, Calvin Klein, Isabel Marant, Rodarte, Opening Ceremony, Dsquared2 en Betsey Johnson mochten het figuurtje uit de jarige stripreeks Peanuts van een nieuwe outfit voorzien. De ontwerpen worden begin september tijdens de modeweek in New York voorgesteld op de tentoonstelling Snoopy and Belle in Fashion in het New Museum.

Voor Diane Von Furstenberg en Betsey Johnson is het al de tweede keer dat ze de maten van Snoopy mogen opnemen. Dertig jaar geleden werd de bekende hond immers al eens gekleed door topontwerpers. Toen waren naast Von Furstenberg zoals Karl Lagerfeld, Gianni Versace, Gucci, Jean Paul Gaultier, Giorgio Armani, Caroline Herrera en Thierry Mugler van de partij.

Ook het Amerikaanse sneakerlabel Vans laat de 65ste verjaardag van Snoopy niet onopgemerkt voorbijgaan en heeft een collectie uitgebracht (voor kinderen en volwassenen) met speciale prints van Snoopybedenker Charles Schulz die in 1983 werden geïntroduceerd om de opening van Camp Snoopy in Knott’s Berry Farm, een van de oudste attractieparken in de Verenigde Staten, te vieren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig