Absurd fietspad in Viersel
Foto: *
Een foto van een brug in Viersel doet de ronde op sociale media. Heeft de aannemer hier geblunderd en fietsers die de brug afkomen getrakteerd op een hindernis van jewelste? Volgens schepen van Openbare Werken Rudi Willems is er meer aan de hand. Dat 'foutje' is immers een bewuste keuze, zodat fietsers niet langer op de brug zouden rijden maar wel de veiligere route naast het kanaal te volgen.

Op een gegeven moment wordt het fietspad met een blinkende vangrail afgesloten, waarna het wel nog ruim honderd meter doorloopt, om dan abrupt te stoppen. De fietsers worden gedwongen om via het talud naast het kanaal naar de Dijkstraat te trappen en zo opnieuw op de Herentalsebaan te belanden.

'Een bewuste keuze', zegt schepen van Openbare Werken Rudi Willems (CD&V). 'Die brugbocht is altijd wat onveilig geweest en het fietspad verder verlengen op de brug was zeer duur, omdat er leidingen verlegd moesten worden en er ook bomen moesten sneuvelen. We hebben dan voor het Nederlandse systeem geopteerd, waarbij de fietsers via een veiligere route worden afgeleid.'

Waarom loopt het nieuwe fietspad achter de vangrail nog een hondertal meter door? 'Foutje bij de aanbesteding.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig