Lionel Baud wint rally Terre de L’Auxerrois
Foto: Photo News

De Fransman Lionel Baud heeft zondag in een Ford Fiesta WRC de rally Terre de L’Auxerrois gewonnen. Dat is de derde manche van het Franse onverhardkampioenschap. Kevin Demaerschalk leek lange tijd op weg naar een mooie eindnotering, maar moest opgeven in de eindfase.

Demaerschalk trad dit jaar een eerste keer aan in de sterk bezette Peugeot 208 Rallye Cup en stond meteen zijn mannetje. Het jonge talent uit Hoeilaart flirtte met een stek in de top vijf, maar in de laatste proef sloeg het noodlot toe. Demaerschalk had op het eind van de laatste proef last van smeltende banden en nukkige remmen en ging na de finish nog van de weg af.

Het tweede Belgische team, met Stefaan Prinzie, raakte wel tot aan de finish, met een derde plaats in de klasse Groep N, de zogenaamde standaardklasse. Algemeen eindigde hij netjes in de top 25.

Voor de algemene winst was er een spannend duel tussen kampioenschapsleider Jean-Marie Cuoq, Lionel Baud en Matthieu Margaillan. Die laatste moest de rol lossen na motorproblemen, maar eindigde toch als tweede. Cuoq leek op weg naar de zege, maar ook hij werd genekt door een lekke band en mechanische problemen, waardoor Baud zijn eerste winst van het seizoen kon boeken.