Van Horebeek wint GP van Tsjechië
Foto: avt

Jeremy Van Horebeek (Yamaha) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Tsjechië in de MXGP-klasse gewonnen, dat is de 14e manche van het WK. Hij eindigde voor Kevin Strijbos (Suzuki) en de Italiaanse regerende wereldkampioen en huidige WK-leider Antonio Cairoli (KTM). Voor Van Horebeek is het zijn eerste GP-zege.

Strijbos won zondag de eerste reeks in Loket, voor Van Horebeek (Yamaha). Cairoli (KTM) werd derde. Clément Desalle (Suzuki), die na de eerste reeks een punt achter zijn seizoen zette wegens een gebroken handwortelbeentje, eindigde nog op de zevende plaats. In de tweede reeks toonde Van Horebeek zich de snelste, voor Cairoli en Strijbos.

In de GP-uitslag werd Desalle nog 16e, Ken De Dycker (KTM) pakte de 20e plaats.

Cairoli blijft in de WK-stand aan de leiding met 619 punten. Van Horebeek volgt met 562 punten. Desalle is derde met 484 punten, gevolgd door Strijbos (469).

In de MX2 ging de overwinning, bij afwezigheid van de geblesseerde Nederlandse wereldkampioen Jeffrey Herlings (KTM), naar de Fransman Jordi Tixier (KTM). Onze landgenoot Julien Lieber (Suzuki) finishte op de negende plaats.

De volgende WK-manche vindt op 3 augustus plaats in België.