Seizoen Clément Desalle is voorbij
Foto: Belga

Clément Desalle (Suzuki) zal dit seizoen niet meer in actie komen. Een gebroken handwortelbeentje dwingt hem tot deze beslissing. Onze landgenoot, derde in de WK-stand, moest zondag in Loket opgeven tijdens de Grote Prijs motorcross van Tsjechië in de MXGP-klasse, de 14e manche van het WK.

Desalle kwam tussen de twee reeksen in Loket tot het besluit een punt te zetten achter zijn seizoen. Op 15 juni kwam hij in Maggiora ten val tijdens de GP van Italië.

‘Een week na die val wist ik nog de GP van Duitsland te winnen’, aldus Desalle. ‘Dat gaf me opnieuw vertrouwen.’ Maar de afgelopen zes weken sukkelde Desalle met pijn aan de linkerpols. Op 6 juli viel hij op de GP van Zweden opnieuw. Het gebroken wortelbeentje in zijn linkerhand blijkt nu voor te veel hinder te zorgen. Desalle zal een operatie ondergaan, waarna een lange herstelperiode wacht.

Kevin Strijbos (Suzuki) won zondag de eerste reeks in Loket, voor Jeremy Van Horebeek (Yamaha). De Italiaanse regerende wereldkampioen en huidige WK-leider Antonio Cairoli (KTM) werd derde. Desalle eindigde nog op de zevende plaats.

De tweede reeks staat zondagnamiddag op het programma.