Eline Berings klopt Anne Zagré op 100m horden dankzij persoonlijk record
Foto: BELGA

Op de 100 meter horden op het Belgisch kampioenschap atletiek kreeg het publiek zondag een heerlijk duel tussen Anne Zagré en Eline Berings voorgeschoteld, beiden al geplaatst voor het EK in Zürich. Berings haalde het maar net met 12.87, in een nieuw persoonlijk record.

Berings begon het snelste aan de 100 meter, en kon haar leiderspositie tot de eindstreep vasthouden. Anne Zagré werd tweede met een tijd van 12.91. Marjolein Lindemans veroverde de bronzen medaille dankzij haar 13.67.

Haar nieuwe PR stemde Berings wel tevreden, al behield ze haar nuchterheid. ‘Anne is supergoed bezig, en loopt ongelooflijk sterk. Daar doe ik niet flauw over. Vooral zij mag in Zwitserland mikken op een medaille, ikzelf ben al blij met een finaleplaats’, aldus Berings.

De zege van Berings op het BK was bijzonder nipt en bood het publiek heel wat spektakel. ’Een race als die van vandaag, daar doe je vertrouwen mee op. Ik moest vooral ontspannen blijven en dat is gelukt. Ik ben in mijn ‘koker’ gebleven, ook al voelde ik Anne op het einde in mijn nek hijgen. Bij haar voel je dat, zij kan echt jagen op haar tegenstanders’, besloot Berings.