KV Mechelen dient zwak Genk meteen nederlaag toe
De spelers van Genk druipen teleurgesteld af. Foto: BELGA

KV Mechelen heeft Racing Genk opnieuw in het sukkelstraatje geduwd. Khaleem Hyland had Genk nochtans na 7 minuten op voorsprong getrapt, maar net zoals vorig seizoen gingen de kopjes van de Genkenaars snel na naar beneden bij een tegentreffer. Die kwam er van de voet van Sofiane Hanni, een nieuwkomer. Daarna ging KVM snel op en over Genk, het won met 3-1. Bij Racing Genk ontbrak Jelle Vossen met een ‘lichte blessure’.

Racing Genk, dat Jelle Vossen miste met een ‘lichte blessure’, was vol goede moed begonnen aan hun openingswedstrijd, en dat vertaalde zich in een snel openingsdoelpunt. Al na zeven minuten hield Mboyo de bal goed bij in de zestien. Hij legde terug tot bij de aanstormende Hyland, die met een lage schuiver Pacovski verschalkte. Na die openingstreffer zakte Racing Genk wat terug, KV Mechelen profiteerde na een mooie actie van Claes. Hij bediende Sofiane Hanni, die helemaal vrijstond aan de tweede paal. De nieuwe middenvelder van KV Mechelen kon niet meer missen en schoof de 1-1 in de lege doelmond.

Daarna kroop de vertwijfeling in het spel van Racing Genk, in twee minuten ging het van 1-1 naar 3-1 voor de thuisploeg. Eerst was het Adesanya die een rebound binnentrapte, daarna werkte Claes een goede aanval mooi af. Met een lage schuiver zette hij de 3-1 eindstand al voor de rust op het bord.

Na de koffie probeerde Genk nog iets terug te doen, maar toen Hyland na 54 minuten zijn tweede gele kaart, en dus rood, kreeg, moest Genk de hele tweede helft met tien verder. Een strenge beslissing van scheidsrechter Van de Velde. KV Mechelen kwam daarna niet meer in de problemen, het pakt de scalp van Racing Genk en meteen een eerste overwinning. Racing Genk moet dringend gaan bezinnen.