Yellow Tigers boeken eerste zege in World Grand Prix
Foto: Photo News

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg (FIVB 22) heeft zaterdagavond in de Peruaanse hoofdstad Lima haar eerste zege geboekt in de World Grand Prix, een tegenhanger van de World League bij de mannen.

In hun tweede wedstrijd op het prestigieuze toernooi versloegen de Yellow Tigers gastland Peru met een droge 0-3 (21-25, 14-25, 19-25). Eerder moesten ze in hun openingswedstrijd met 1-3 het onderspit delven tegen Polen. In de andere poulewedstrijd in Lima won Polen met 3-1 van Canada. Zondagavond speelt België zijn derde en laatste match van het weekend tegen Canada.

Op 1, 2 en 3 augustus volgen in Leuven nog confrontaties met Nederland, Canada en Argentinië. De slotwedstrijden (8-10 augustus) tegen Nederland, Polen en Puerto Rico vinden in het Nederlandse Doetinchem plaats.

De eerste drie van de poule spelen van 15 tot 17 augustus de Final Four in Polen, dat alvast geplaatst is. De winnaar van die Final Four speelt een week later de Final Six tegen de ploegen uit de eerste afdeling.

België speelde met: Dirickx 7 , Leys 10, Heyrman 9, Van Hecke 12, Rousseaux 14, Aelbrecht 8. Libero: Courtois. Kwamen in: Coolman, Vandesteene, Biebauw